Rubacuori

Restaurants Trapani

Opening: 12:30 - 15:00 / 19:30 - 22:45

The authentic flavors of the Sicilian cuisine of our exclusive restaurant, collect the deep bond with the territory and its raw materials, where each dish tells the story and the origins of our land through selected and traditional ingredients.

Sublime fragrances, velvety flavors, carefully selected ingredients make the Rubacuori restaurant an experience where the meeting of aromas culminates in an elegant symphony of fine wines. Our selection of strictly local wines will complete your culinary experience at Rubacuori, making it a certainty when looking for a restaurant to eat in Trapani.

Rubacuori Restaurant offers "à la carte" menus, menus selected by our Chef and menus dedicated and customized to celebrate special events.

The Lounge Bar, with a panoramic terrace, overlooks the garden and the bay. It is ideal for enjoying the variety of cocktails, delicious aperitifs and fine local wines.

Restaurants Trapani Rubacuori

Appetizers

  • La nostra giardiniera
    La nostra giardiniera
    12,00 €
  • Caponata siciliana con polvere di cacao
    Caponata siciliana con polvere di cacao

    (melanzane - cipolla – cacao amaro – sedano – conc. di pomodoro – olio di oliva – olio di semi – sale – capperi – olive – mandorle tostate - pepe)

    14,00 €
  • Carpaccio di polpo con insalata di frutta fresca e verdurine con aceto balsamico
    Carpaccio di polpo con insalata di frutta fresca e verdurine con aceto balsamico

    Polpo, misticanza, olio di oliva, aceto, sale, pepe, alloro, limone, giardiniera

    16,00 €
  • Caponata bianca di mare in agrodolce

    olio, sale, pomodoro, pesce, aromi, sgrobro, aceto di vino, zucchero, pepe, capperi, sedano olive, cipolla rossa, alloro,

    14,00 €
  • Tagliere di formaggi del territorio, con confettura di fichi, cipolle
    16,00 €
  • Croccante di gambero con maionese e aceto balsamico
    Croccante di gambero con maionese e aceto balsamico
    16,00 €
  • Biglie di tonno con riduzione di pomodoro aromatizzato al finocchetto selvatico
    Biglie di tonno con riduzione di pomodoro aromatizzato al finocchetto selvatico
    16,00 €
  • Tartare di tonno con salsa agli agrumi con giardiniera di cetrioli e menta
    Tartare di tonno con salsa agli agrumi con giardiniera di cetrioli e menta
    22,00 €
  • * Mazara red prawn carpaccio with guacamole sauce
    * Mazara red prawn carpaccio with guacamole sauce

    Red shrimp, avocado, olive oil, salt, pepper, onion, salad, lemon, vinegar, parsley

    Extra Euro 7,00

    24,00 €

First courses

  • Busiate with pesto alla trapanese and fried eggplant

    (pasta fresca, pomodoro, basilico, mandorle, sale, pepe, olio evo, aglio, melanzane, olio di semi, melenzane e mollica "atturrata")

    14,00 €
  • Mezzo pacchero alla norma, ricotta salata e melanzane
    14,00 €
  • Busiata con norcina di maialino, pesto di pomodorino secco, basilico e mandorla tostata
    15,00 €
  • Risotto ai carciofi, pancetta, pesto di pistacchio e zafferano
    16,00 €
  • Busiata con Ragu di polpo e mollica tostata

    polpo, sale, olio, pepe, cipoolla, aglio, carote , sedano, pomodoro, mollica, uva passa, pinoli

    15,00 €
  •  Busiata al ragù di mare, aramatizzata al finocchetto selvatico e mandorle tostate
    Busiata al ragù di mare, aramatizzata al finocchetto selvatico e mandorle tostate
    16,00 €
  • Fusillone fresco con rana pescatrice, bieta e mollica tostata
    17,00 €
  • Risotto ai sapori del golfo
    Risotto ai sapori del golfo
    16,00 €
  • Spaghettoni al ragù di triglie, con finocchetto selvatico e mollica “atturrata”
    Spaghettoni al ragù di triglie, con finocchetto selvatico e mollica “atturrata”
    18,00 €
  • Spaghettone con gamberi, lime e polvere di pistacchio
    Spaghettone con gamberi, lime e polvere di pistacchio

    Extra euro 5,00

    22,00 €

Second courses

  • Baccalà con crema di cannellini e paprica affumicata
    Baccalà con crema di cannellini e paprica affumicata
    15,00 €
  • Anelletti di calamari fritti

    (calamaro – sale – olio di oliva – pepe - olio di semi)

    16,00 €
  • Filetto di spigola con peperoni saltati al miele e vellutata di patate allo zafferano
    Filetto di spigola con peperoni saltati al miele e vellutata di patate allo zafferano
    16,00 €
  • Brisket di manzo in salsa “demiglace” e verdurine al vapore
    17,00 €
  • Filetto di ricciola in doppia cottura con purea di patate, pomodoro confit e crumble di olive taggiasche
    Filetto di ricciola in doppia cottura con purea di patate, pomodoro confit e crumble di olive taggiasche
    17,00 €
  • Trancio di spada a bassa cottura, ripassato in griglia e bieta saltata
    Trancio di spada a bassa cottura, ripassato in griglia e bieta saltata
    17,00 €
  • Tagliata di scottona con scaglie di grana, aceto balsamico e sale Maldon
    18,00 €
  • Gamberoni rossi di Mazara – prima scelta, zona FAO 37.2, flotta Mazara del Vallo (presidio Slow food) – serviti 4 pezzi

    Extra Euro 16,00

    32,00 €

Contorni

  • Grilled vegetables

    Courgettes, aubergines

    6,00 €
  • Mixed salad
    6,00 €
  • French fries
    6,00 €
  • Patate al forno
    6,00 €

PIZZE

  • Pizza margherita

    pomodoro, mozzarella ,olio, sale, farina, lievito di birra,

    pomodoro, mozzarella ,olio, sale, farina, lievito di birra,

    14,00 €
  • Pizza rustica siciliana
    14,00 €
  • Pizza vegetariana
    14,00 €

Dessert

  • Almond parfait
    6,00 €
  • Lemon semifreddo
    6,00 €
  •  Tipical Sicilian Cassatina
    Tipical Sicilian Cassatina

    dairy products, chocolate, sugar, almond, gluten, eggs, milk, nuts, soy, sulphites

    6,00 €
  • Broken cannoli
    6,00 €
  • Black truffle immersed in its sea
    7,00 €

Beverage

  • Acqua 1 Litro
    4,00 €
  • Coca cola 33 cl
    4,00 €
  • Fanta 33 cl
    4,00 €
  • Birra italiana 33 cl
    5,50 €
  • Local craft beer "Mastro 25" blond
    9,00 €
  • Calice di Vino Bianco Euro 6,,50
    6,50 €
  • Calice di Vino Rosso Euro 6,50
    6,50 €

Service

  • Service
    Service
    3,00 €

AMARI - LIQUORI

  • Amaro Monte Polizo
    5,00 €
  • Amaro Del Capo
    5,00 €
  • Amaro Averna
    5,00 €
  • Fernet Branca
    5,00 €
  • Branca Menta
    5,00 €
  • Grappa Bianca
    6,00 €
  • Grappa Barricata
    9,00 €
  • Scotch Whisky
    6,00 €
  • Vodka
    6,00 €
  • L'ECRÚ - Passito IGT Terre Siciliane
    7,00 €
  • Tanqueray Gin
    7,00 €
  • Aroma Selection Gin
    9,00 €
  • Pampero Riserva
    7,00 €

Among the best seafood restaurants in Trapani

Rubacuori stands out not only for its dedication to the selection of the freshest and most genuine ingredients but also for its ability to combine tradition and innovation. Our cuisine, guided by the experience of our chef, is a journey to discover authentic flavors, enriched by a creative touch that reinvents the classic dishes of the sea, always maintaining an indissoluble bond with the products of the territory. This fusion makes the Rubacuori one of the unmissable restaurants in Trapani, perfect for lovers of good food looking for a unique culinary experience, able to surprise not only for the quality of fish dishes but also for the proposal of varied menus that satisfy all palates.

Book a table

What to eat in Trapani?

Our menu, constantly renewed following the seasonality, offers dishes that are a celebration of the local culinary richness. From classic Sicilian cuisine to modern reinterpretations, every dish is designed to surprise and delight. The elegance and warmth that characterize the environment of our restaurant in Trapani Rubacuori create the ideal atmosphere for any occasion, for a romantic dinner or a business lunch, here you will find an impeccable setting, with a breathtaking view of Mount Cofano and a cozy atmosphere.

Trapani Restaurant for events and celebrations

In the panorama of typical restaurants in Trapani, the Rubacuori Restaurant emerges as an ideal location not only for events and banquets, but also for business meetings that require an elegant and reserved environment. Our experienced team is available to organize your event in detail, offering customized solutions ranging from the selection of the menu to the arrangement of spaces, to ensure that every moment is a unique and unforgettable experience. Whether it’s a wedding, a birthday, an anniversary or a corporate meeting, the Rubacuori Restaurant knows how to turn every occasion into the perfect event, combining culinary excellence with impeccable service and a welcoming atmosphere.

To eat well in Trapani come and discover the Restaurant Rubacuori, perfect for those who want to immerse themselves in the true flavors of Sicily.

Request information

Book Now